© 2015 De  Enkhuizer Sjappetouwtjes
“HÉ MOOIE STAD”, ONZE EERSTE CD IS TE KOOP !

In het nabij het IJsselmeer gelegen historisch kerkje van Oosterleek met z’n prachtige akoestiek  hebben wij 0p 31 oktober 2009 onze eerste CD “Hé mooie stad” opgenomen.  Samen met de Enkhuizer troubadour Ad Goossens en onze eigen solisten zingen wij op deze CD naast de titelsong (een ode aan onze VOC- en haringstad) 17 andere boeiende liedjes. Het zijn alle nederlandstalige composities, die betrekking hebben op Enkhuizen, de VOC, de zee, het zeeschip, de zeeman en het zeemansleven. Deze – veelal – unieke liedjes werden onder meer gecomponeerd, geschreven en/of bewerkt door Ad Goossens, André Visser (Enkhuizen) en Astrid Nijgh. De feestelijke presentatie van onze CD vond, onder grote belangstelling, plaats op vrijdagavond 11 december 2009 aan boord van het motorschip “Friesland” (de voormalige Terschellinger veerboot). Sjappetouwer Henk Hortensius, een kleurrijke inwoner van Enkhuizen, ontving toen het eerste exemplaar, Ad en wij zongen tal van CD-nummers en andere liedjes uit ons repertoire..

Onze CD “Hé mooie stad”, die is voorzien van een fraai boekje met de teksten van de 18 liedjes, is voor 10 euro af te halen .
Bij Jan de Vries, Burgwal 10 in Enkhuizen (tel. 0228-315558).
U kunt de CD ook toegestuurd krijgen door 12,50 euro (10 euro + 2,50 euro verzendkosten) over te maken op bankrekeningnummer 1176.56.232  t.n.v. “De Enkhuizer Sjappetouwtjes”, onder vermelding van uw naam en uw volledige adres.   (Bestelformulier)
01 Hé mooie  stad – Ad Goossens
02 Haal  nu  het  anker op – Dick  Veeken
03 Aan  boord – Peter Koster
04 Zeekoorts – Kees  Prins
05 De  kabels  los – Ton  van  Oudheusden
06 Zeemanstrouw – Jan  Buwalda
07 Hoog zijn  de  golven – Ad  Goossens
08 Zeeroes – Jan  Belier
09 Dorus – André  Visser
10 We  moeten  weer  gaan  varen  mijn  lief – André  Visser
11 Op  een  Enkhuizer  botter – Dick  Morriën
12 Wij  varen  voor de V.O.C. – Jan  Mol
13 De  Zuipschuit – Maarten  Post
14 Matrozenlied – Rob  Aland
15 Pompen – Jan  de  Vries
16 Jan  Janneszoon  – André  Visser
17 Lied  van  het  gangspil – Nico Tensen
18 De  ondergang  van  de  Glorie – Marcel  Broers
         Titels CD–liedjes en namen  solisten.
Home