Home


ONS REILEN EN ZEILEN IN 2017Nieuwe muzikanten  

In het begin van dit jaar namen wij afscheid van onze toenmalige accordeoniste Corrie Ruiter.
Onze nieuwe accordeoniste is Diny Kootstra uit Enkhuizen, die jarenlang het Enkhuizer viswijvenkoor Dullegriet heeft begeleid.
Ook Auk Kootstra, de man van Diny, is toegetreden tot onze begeleidingsgroep, en wel als bespeler van de drumbox.
We zijn heel blij met de komst van Diny en Auk, die – zo bleek bij onze optredens waaraan zij meewerkten – een duidelijke muzikale versterking voor ons betekenen.    
De Enkhuizer Haringparty

Zondagmiddag 18 juni verzorgden we vier succesvolle optredens op de zonnige en gezellige Enkhuizer Haringparty van het bekende schipperscafé ’t Ankertje in Enkhuizen (tegenover De Drommedaris). We zongen 30 liedjes over onder meer de haringvisserij en praatten die op een leuke en toepasselijke manier aan elkaar. Tussen het zingen en praten door hapten we menig nieuw harinkje weg en dronken we verfrissende drankjes (vis moet immers zwemmen).
We feliciteerden uitbaatster Karin Mazereeuw ook nog even met het feit dat haar schipperscafé wederom in de Terras top 100 van Nederland is gekozen.
De opstand en bevrijdingh van Enckhuijsen

Met 6 sjappetouwtjes hebben we zondagmiddag 21 mei in de vissersbuurt van Enkhuizen meegewerkt aan de jubileumeditie(10e) van De opstand en bevrijdingh van Enckhuijsen. In dit historisch evenement wordt jaarlijks - met tal van uit die tijd daterende scenes - gevierd dat de Enkhuizer bevolking op 21 mei 1572 zelf het Spaansgezinde stadsbestuur en de Spaanse soldaten verdreef uit haar stad.
Voor veel publiek speelden wij zo’n zesmaal de sketch van de opstandige Enkhuizer vissers. We wisselden ons acteren af met het zingen van liedjes waarin vooral het vissen centraal stond.
© 2017 De  Enkhuizer Sjappetouwtjes